Followers

Wednesday, August 18, 2010

almost there

        'almost there'...title ni berkaitan dgan pencapaian aku dlm bidnag fotografi...walaupon x cukup bagus..tp da ade kemajuan...alhamdulillah...~~~dulu mak susah payah kuarkan duit tk belikan aku kamera supaya aku dpt blaja dlm bidang grafik mase aku still lg kat ptpl..last2 aku benti dr ptpl n kamera ni terkubur je kat umah...mmg x gune langsung...mase mule2 beli 2...aku hanye ade kit lens je...xda kelengkapan yg cukup utk btol2 serius dlm bidang ni...sepanjang kamera ni terkubur...aku mmg lupe langsung yg aku penah ade kamera...
         n then PADA SUATU HARI TU....hhaha...aku pon main la kamera ni blik...bile aku tgok kat social site...kwn2 aku yg dulu x seberape dlm fotografi ni da jauh lebih bagus dr aku...start drpd hari tu..aku pon kumpol duit sbb nk beli aksesori kamera yg hargenye mahal yang teramat sgat...dlm tempoh aku kumpol duit 2..mcm2 hal yg dtng...lens hilang la(actually org hilangkan)...aku hanye ade 50mm lens n sebuah body kamera...aku x tau nk wat ape time tu..so aku decide nk blaja sket pasal angle mase amik gmbr,setting iso,aperture,shuter speed...x byk la yg aku dpt...tp alhamdulillah..membantu la jgak...
        jeng jeng jeng...duit pon da cukop...dgan bantuan mak sket...aku beli kit lens baru n satu speedlight(nissin)...x kesah la speedlight 2 ori ke x..janji aku ade...cukup lah smntare kumpol duit lg utk beli kamera baru lak..sbb kamera aku ni da ketinggalan zaman..mmg la org ckp yg kamera 2 x penting..yg pnting skill...tp after aku p photoshoot dgan photographer2 tepak sireh n asiaphotographer...org sndiri ckp kat aku yg kamera mmg memainkan peranan...kamera lame xkn dpt membantu utk hasilkan gmbr yg superb..so dgan semangat yg ade..aku tekad nk kmpol duit utk beli kamera baru!!!!cceeewwwwahh!!!bersemangat kak nita hari ni..!!hahaha...

dgan duit yg aku da kumpol..ni la yg aku mampu beli...aku akan beli lg..tp bkan skrg...sbb duit aku da totally abis...hahahaha...

1 comment:

fadhira™ said...

chaiyok! chaiyok!
t bile ko dh pandai main angle..
ajar aku plak deh? hehe